Home > Stiri EXTERNE > Colegiu de stiinte obtine certificarea ISO 9001

Un colegiu filipinez de stiinte si tehnologie obtine certificarea ISO 9001 pentru managementul calitatii

14 septembrie 2011. Dumaguete, provincia Negros Oriental, Filipine. O certificare a Organizatiei Internationale pentru Standardizare a fost decernata scolii Colegiului Asiatic de Stiinta si Tehnologie (ACSAT) Dumaguete dupa mai mult de un an de documentatie si de evaluari.

Certificarea ISO obtinuta de scoala a fost primita de reprezentantii ACSAT – Vic Sulit, director de operatiuni si Maripel Bulfa, secretar si arhivar – de la SGS, organismul de certificare acreditat ISO care a auditat colegiul. ACSAT se poate lauda in prezent ca este o institutie certificata ISO 9001:2008.

Sulit a spus ca certificarea este considerata o binecuvantare a succesului pentru aceasta institutie de invatamant, deoarece aceasta a aplicat pentru acreditarea ISO inca de anul trecut; certificarea va incuraja administratorii scolii sa ofere educatie de cea mai buna calitate, la standarde internationale.

Scoala ofera programe educationale orientate spre dezvoltarea abilitatilor IT si a tehnologiei avansate. Oferta educationala s-a imbogatit de curand cu noi cursuri de pregatire sanitara medie si de administrare de restaurante.

Bulfa a precizat ca certificarea ISO va asigura absolventilor oportunitati mai bune de a munci in strainatate. Admistratorul departamentului Dumaguete din cadrul Ministerului Educatiei, dr. Ramir Uytico, care a fost si el prezent in timpul ceremoniei, a spus ca certificarea ISO primita de ACSAT poate fi privita ca un avantaj valoros pentru studentii din provincie. Pentru mai multe informatii, vizitati www.acsat.edu.ph.

› Colegiu de stiinte obtine certificarea ISO 9001