Home > Stiri EXTERNE > Au crescut implementarile sistemelor de management

Ultimul sondaj ISO confirma cresterea exponentiala a implementarilor sistemelor de management

Numarul certificarilor pentru sisteme de management ISO are o tendinta importanta de crestere, in conformitate cu cercetarile derulate de Organizatia internationala pentru standardizare.

Cercetarea anuala, care a ajuns la numarul douazeci, ofera o viziune globala cu privire la certificarile pentru standardele de sisteme de management ISO. Cea mai noua cercetare, acoperind perioada pana la sfarsitul lui 2012, arata o crestere importanta la nivelul tuturor certificarilor, acestea ajungand la un numar de 1504213 in cadrul a 191 de tari.

Pe langa numarul record de certificate emise, cercetarea subliniaza, de asemenea, relevanta de piata de care se bucura sistemele de management ISO la nivel global. Toate cele sapte standarde de sistem de management ale ISO au cunoscut o crestere importanta a implementarilor, in comparatie cu anul 2011.

Iata doar un sisngur exemplu. Aflat doar in cel de al doilea an de la introducere, ISO 50001, standardul cu privire la managementul energiei, a cunoscut o crestere importanta, de 332%, fiind primit cu entuziasm in special in Europa si Asia de Sud-Est. Se asteapta ca certificarile in acest domeniu sa cunoasca o crestere importanta in urmatorii ani, pe masura ce beneficiile pe termen scurt aduse de eficientizarea energetica sa devina observabile.

Per ansamblu, tarile asiatice acupa locuri fruntase in cadrul sondajului din acest an. Stimulata de cresterea economica continua si de importanta productie industriala si manufacturiera, China ramane in primele 10 tari in ceea ce priveste implementarea a sase din cele sapte standarde acoperite in acesta cercetare.

Ca un mic bonus, cercetarea ISO cu privire la anul 2012 beneficiaza de un format grafic viu colorat, de un design atractiv si de facilitati de cautare mai rapide.

Puteti selecta foarte simplu standardul dorit pentru a vizualiza distrubutia geografica a acestuia sau o anumita tara pentru a regasi evolutia temporala a gradului de implementare pentru respectivul standard.

Sunteti doar la un clik distanta de a explora noul format, pe care il puteti descoperi accesind urmatorul link: http://www.iso.org/iso/home/standards/certification/iso-survey.htm?certificate=ISO%209001&countrycode=AF

› Au crescut implementarile sistemelor de management