Home > Stiri EXTERNE > Divizia NeST Healthcare, certificata ISO 13485

Divizia NeST Healthcare primeste certificarea ISO 13485:2003

26 mai 2011. Network Systems and Technologies (NeST) – o parte a grupului de companii NeST, a reusit sa-si adauge inca o certificare in repertoriul de standarde ale calitatii, obtinand certificarea ISO 13485:2003 pentru divizia sa de ocrotire a sanatatii. Grupul NeST mai este certificat ISO 9001 : 2008, ISO 27001 : 2005, CMMI® v1.2 Level 5, Automotive SPICE si ISTQB Accreditation.

ISO 13485 : 2003 specifica cerintele unui sistem de management al calitatii in care organizatia trebuie sa isi demonstreze capacitatea de a furniza dispozitive medicale si servicii asociate care sa indeplineasca in mod consecvent atat cerintele clientilor, cat si cerintele de reglementare aplicabile dispozitivelor medicale si serviciilor asociate acestora.

In cadrul unei ceremonii tinute la Technopark Trivandrum, R A Venkitachalam, reprezentand Underwriters Laboratories (UL) India, a inmanat certificatul ISO 13485 lui N Jehangir, vicepresedinte al grupului de companii NeST. Acceptand premiul, Jehangir a spus: “Suntem foarte mandri ca am primit certificarea ISO 13485.
Aceasta demonstreaza pasiunea noastra pentru calitate si angajamentul nostru fata de furnizarea de software care adera la cele mai bune practici din lume.”

Venkitachalam a declarat: “ISO 13485 este o cerinta cheie in procesul de obtinere a conformitatii cu cerintele de reglementare globale din industria ocrotirii sanatatii. NeST a primit acest premiu dupa ce a trecut de evaluarea exigenta si de procesul de analiza efectuate de UL; si suntem fericiti ca putem certifica dedicarea dovedita de NeST fata de furnizarea de solutii pentru o lume mai sigura si mai sanatoasa.” UL este un organism independent de certificare a sigurantei produselor care testeaza produse si scrie standarde de siguranta de mai bine de un secol.

Sasikumar, presedintele NeST, a adaugat: “Aceasta realizare va proiecta NeST ca jucator major in domeniul ocrotirii sanatatii si va ajuta la cresterea robusta a grupului.” NeST are peste 500 de ingineri angajati in divizia sa de ocrotire a sanatatii, ceea ce pune la dispozitie servicii ingineresti unora dintre cei mai importanti furnizori de echipamente de diagnostic medical. Certificarea ISO 13485 va ajuta NeST sa-si extinda serviciile in America de Nord si Europa. sursa: http://keralaitnews.com

› Divizia NeST Healthcare, certificata ISO 13485