Home > Stiri EXTERNE > Producator de motoare diesel, certificat ISO 9001

Fabrica Tognum din Aiken si-a finalizat auditul de certificare ISO 9001

29 mai 2012. Fabrica Tognum din Aiken, producatoare de motoare diesel MTU, si-a incheiat recent auditul de certificare ISO 9001:2008 privind procesele de management al calitatii, demers care a reprezentat o parte semnificativa a eforturilor neintrerupte depuse de companie pentru a stabili standarde in proiectarea si dezvoltarea de motoare diesel. Aceasta realizare se alatura certificarii de mediu ISO 14001 pe care fabrica a obtinut-o in luna martie.

ISO 9001:2008 este un standard international care prevede o serie de cerinte universale pentru sistemul de management al calitatii, indiferent de domeniul de activitate al organizatiei utilizatoare, de marimea sa ori de incadrarea sa in sectorul public sau privat.

Auditul prevazut de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) impune ca o companie “sa isi demonstreze capacitatea de a furniza constant produse care indeplinesc cerintele clientilor si cerintele aplicabile legale si de reglementare, vizand sa creasca satisfactia clientilor prin aplicarea eficace a sistemului, inclusiv a proceselor de imbunatatire a sistemului si dand asigurari in privinta conformitatii cu cerintele clientilor si cerintele aplicabile legale si de reglementare,” potrivit site-ului oficial ISO.

“Clientii Tognum ne solicita cele mai bune produse, construite pe baza celor mai bune procese,” a declarat Joerg Klisch, vicepresedintele operatiunilor la Tognum America. “Conformitatea cu ISO 9001 garanteaza ca utilizam aceleasi procese de calitate pe care clientii nostri au ajuns sa le astepte de la noi si care, in unele cazuri, le sunt impuse si furnizorilor.”

Cu patru ani in urma, Grupul Tognum si-a implementat un sistem de management al calitatii global, coordonat de echipa de management corporativ al calitatii din companie, care include un total de 19 locatii constand din diferite companii care apartin grupului. Prin finalizarea cu succes a auditului ISO 9001, fabrica MTU din Aiken face acum parte din sistemul total de management al calitatii implementat de Tognum.

Deoarece ISO este un standard mondial, calitatea produselor si proceselor care stau la baza fabricarii produselor ramane intotdeauna aceeasi, indiferent de locul de unde le achizitioneaza clientii. Certificarea ISO ii ofera clientului un inalt nivel de siguranta si garanteaza ca productia se desfasoara in mod coerent, conformandu-se standardelor pentru calitate recunoscute pe plan mondial.

Tognum America produce, comercializeaza si ofera service pentru produsele MTU si MTU Onsite Energy in America de Nord si in America Latina. Marca MTU se refera la motoare diesel si sisteme de propulsie pentru nave, vehicule de mare tonaj si vehicule feroviare. Pentru mai multe informatii, vizitati www.tognumamerica.com si www.mtu-online.com/mtu-northamerica/mtu.

› Producator de motoare diesel, certificat ISO 9001