Home > Stiri EXTERNE > D.A. recertificat ISO 9001 si ISO 14001

Dubai Aluminium este recertificat ISO 9001 si ISO 14001 pentru managementul calitatii si al mediului

12 iulie 2011. Fiind o intreprindere industriala, ale carei activitati si procese ridica inerent potentiale riscuri, compania Dubai Aluminium (“DUBAL”) este constienta de nevoia de a proteja mediul si de a proteja siguranta si sanatatea angajatilor si locuitorilor din comunitatile din apropiere.

Compania se dedica si calitatii absolute a produselor si a serviciilor oferite clientilor din intreaga lume. Aceasta se reflecta in certificarea primita DUBAL in privinta unor standarde internationale ale calitatii, doua fiind reinnoite recent in urma unor audituri efectuate de evaluatori apartinand organismului de certificare Registrul Lloyd de Asigurare a Calitatii (LRQA).

Recertificarile ISO  includ:
BS EN ISO 9001:2008 – sistemul de management al calitatii – in care toate operatiunile legate de topitoria DUBAL (topirea si turnarea aluminiului si fabricarea anozilor de carbon), procesul de desalinizare, centrala electrica si procesele de management al proiectelor au fost recertificate. Certificarea ISO 9001 obtinuta de DUBAL initial dateaza din septembrie 1996, atunci cand operatiunile din topitorie au primit acreditarea. Celelalte zone ale domeniului au fost acreditate pe parcurs.

BS EN ISO 14001:2004 – sistemul de management al mediului – in care recertificarea a cuprins totalitatea operatiunilor topitoriei (acreditate initial in aprilie 1999), procesul de desalinizare, centrala electrica si procesele de management al proiectelor, ca si toate serviciile oferite de DUBAL.

DUBAL a mai obtinut si urmatoarele certificari ISO:
ISO/TS 16949:2009 – productia de autovehicule si piese de schimb;
OHSAS 18001:2007 – sistemul de management al sanatatii si securitatii la locul de munca;
ISO/IEC 27001:2005 – sistemul de management al securitatii informatiei;
ISO/IEC 20000-1:2005 – managementul serviciilor informatice.

Comentand despre realizarile de recertificare din acest an, Abdulla J M Kalban, presedintele DUBAL, a declarat: “In cautarile noastre de a furniza clientilor produse si servicii de cea mai inalta calitate, DUBAL s-a insarcinat cu promovarea unui mediu de lucru sigur, care sa reduca la minim riscurile asupra sanatatii si expunerea la riscul de a fi vatamati; folosim tehnologia corespunzatoare care protejeaza si conserva mediul, generand, in acelasi timp, rezultate de varf; implementam practicile etice in afaceri la cele mai inalte standarde. In consecinta, nu obtinem aceste certificari doar pentru a le agata pe perete.

In schimb, procesele implicate in obtinerea si mentinerea acestor certificari ne reflecta angajamentul de a transforma DUBAL in cea mai buna marca de aluminiu din lume.”

Vizitati site-ul companiei, www.dubal.ae, pentru mai multe informatii. sursa: www.albawaba.com

› D.A. recertificat ISO 9001 si ISO 14001