Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de produse autoadezive obtine ISO 50001

Fabrica Lecta din Almazán obtine certificare ISO 50001 (managementul energiei)

27 septembrie 2012. Sase dintre fabricile Lecta detin in momentul de fata certificarea sistemului de management al energiei in conformitate cu standardul ISO 50001, ultima certificata fiind fabrica Lecta de produse autoadezive din Almazán, provincia Soria, Spania.

Certificarea ISO 50001 obtinuta de curand de fabrica de pe teritoriul spaniol reprezinta o parte integranta a angajamentului asumat de grupul Lecta, acela de a obtine certificari pentru eficienta energetica in toate unitatile sale de productie in 2012.

Grupul Lecta este alcatuit din trei companii: Cartiere del Garda in Italia, Condat in Franta si Torraspapel in Spania. In prezent, Lecta detine noua fabrici, cu o capacitate de productie de aproape doua milioane de tone.

”O utilizare mai eficienta a surselor de energie pe care le avem la dispozitie contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cauzate de consumul de energie, ceea ce minimizeaza impactul activitatii organizatiei,” se specifica in comunicatul de presa dat de Torraspapel cu aceasta ocazie.

Potrivit declaratiilor reprezentatilor companiei, aceasta considera ca mediul inconjurator ”a fost dintotdeauna o prioritate”, ceea ce a determinat-o sa adope cele mai bune practici pentru a-si asigura o dezvoltare industriala durabila. Dovezi in acest sens o constituie certificarile pentru mediu ISO 14001 si EMAS, FSC si PEFC, ca si cea mai noua certificare dobandita de fabrica, ISO 50001 pentru sistemul de management al energiei.

Achizitionarea unui nou utilaj ultramodern destinat fabricarii de produse autoadezive in fabrica din Almazán, reprezentand rezultatul unei investitii semnificative din 2011-2012, a dus la dublarea capacitatii de productie a fabricii si a creat noi locuri de munca in regiune.

Mai multe informatii la adresele: www.torraspapel.com si www.lectasustainability.com.

› Fabrica de produse autoadezive obtine ISO 50001