Home > Stiri EXTERNE > Firma de productie sticla se certifica ISO 14001

Glassolutions ofera garantii de dezvoltare durabila prin certificarea ISO 14001:2004

31 august 2012. Firma de productie, distributie si montaj de produse din sticla Glassolutions, cunoscuta anterior sub denumirea Solaglas, a facut un pas important intr-o directie ecologica, certificandu-si sistemul de management al mediului conform standardului ISO 14001:2004 in toate unitatile sale de pe teritoriul britanic.

Aceasta certificare recunoscuta pe plan mondial le ofera asigurari clientilor, partilor interesate si comunitatilor invecinate in privinta asigurarii conformitatii cu standardul international de protectie a mediului si a utilizarii eficiente a resurselor in toate unitatile companiei. Certificarea ISO reflecta investitiile pe care compania le-a facut in ultimii ani pentru a-si implementa cele mai eficiente si mai sigure practici de lucru, si demonstreaza angajamentul sau fata de dezvoltarea durabila optima in fiecare etapa a lantului de aprovionare al sticlei si geamurilor produse de companie.

Una dintre principalele probleme abordate in procesul de certificare ISO 14001 a fost consumul de energie – si anume reducerea utilizarii energiei si a emisiilor de CO2 produse in ansamblu de companie. In ciuda cresterii volumului productiei, acest aspect s-a dovedit a fi o reusita, consumul de energie al companiei reducandu-se cu peste 5% in primul trimestru al anului 2011 in comparatie cu aceeasi perioada din 2010.

Glassolutions a depus, de asemenea, eforturi semnificative pentru a-si reduce cantitatea de deseuri, de materii prime si consumul de apa in toate cele 25 de unitati britanice ale sale. Eficienta apei a fost identificata drept un pas extrem de important catre sustenabilitate in ajutarea comunitatilor locale din zonele afectate de lipsa apei, ca Londra si sud-estul Angliei, catre cresterea accesului la apa si catre evitarea viitoarelor restrictii in consumul de apa.

Simon Saffin, director de sustenabilitate si de mediu la Glassolutions, a declarat: “Certificarea ISO 14001 este un punct de reper important in strategia noastra de dezvoltare durabila pe termen lung, reflectand in totalitate scopurile companiei de care apartinem, Saint-Gobain Group. Este esential sa aplicam sisteme oficiale astfel incat sa ne pastram rolul responsabil in comunitatile in care ne desfasuram activitatea si sa imbunatatim continuu tot ceea ce facem.”

“Masura in care personalul Glassolutions a adoptat sustenabilitatea a fost extraordinara. Pe plan intern, procesele prin care am trecut cu totii pentru a obtine certificarea ISO 14001 au avut un impact puternic si au generat o stare de spirit mult mai constienta de problemele mediului, atat la locul de munca, cat si in afara lui,” a mai spus Saffin.

ISO 14001 s-a nascut in urma discutiilor despre problemele mediului care au avut loc la primul Summit al Pamantului din Rio de Janeiro, Brazilia, in anul 1992. Standardul ISO 14001 este utilizat in prezent de peste un sfert de milion de organizatii din intreaga lume, fiind respectat ca parte integranta a strategiei de a proteja mediul inconjurator.

Pentru mai multe informatii despre initiativele ecologice ale companiei, vizitati site-ul acesteia: www.glassolutions.co.uk.

› Firma de productie sticla se certifica ISO 14001