Autoritatea mondiala in domeniul holografiei intampina cu bucurie noul standard international ISO 12931
8 octombrie 2012. Autoritatea care reprezinta industria mondiala a hologramelor a intampinat cu bucurie primul standard international care le ofera indrumari companiilor despre cum sa-si protejeze produsele impotriva falsurilor si imitatiilor.
ISO 12931:2012 se refera la ”criteriile de performanta pentru solutiile de stabilire a autenticitatii utilizate in combaterea contrafacerii bunurilor materiale” si ii va aduce beneficii semnificative industriei hologramelor, potrivit Asociatiei Internationale a Producatorilor de Holograme (International Hologram Manufacturers Association – IHMA).
IHMA, care s-a implicat inca dintr-un stadiu incipient in elaborarea standardului, considera ca ISO 12931 ofera un ghid de indrumare nou si obiectiv pentru detinatorii de marci si proprietarii altor drepturi cu privire la cum sa procedeze cand este vorba despre protejarea propriilor produse impotriva falsificatorilor, utilizand dispozitive de securitate asa cum sunt hologramele.
Desi nu exista o referire specifica in standard in aceasta directie, ”holografia” sau ”hologramele” respecta cele doua tipuri de solutii de autentificare identificate de standard – declarate si ascunse. Ian M Lancaster, secretarul general IHMA, a fost unul dintre membrii comitetului tehnic ISO care a elaborat ISO 12931.
El a precizat ca, inainte de publicarea acestui standard, detinatorii de marci si proprietarii altor drepturi se bazau pe furnizorii de dispozitive de stabilire a autenticitatii pentru a-i ajuta sa isi protejeze bunurile materiale, ceea ce nu constituia o situatie ideala.
“Acum insa, proprietarii de marci comerciale vor fi echipati cu un ghid obiectiv care le va arata cum sa procedeze, ceea ce ii va incuraja sa ia contrafacerea in serios si sa incerce sa dezvolte strategii eficiente pentru a se proteja impotriva ei.”
El a adaugat ca ISO 12931 va promova utilizarea solutiilor de stabilire a autenticitatii, incurajand in special solutiile declarate si ascunse – categorii functionale care pot fi combinate intr-o holograma.
“Noul standard reprezinta un mare pas inainte si va aduce multe avantaje in industria hologramelor,” si-a exprimat parerea fostul membru ISO/TC 246.
“Acum este randul furnizorilor de holograme securizate sa isi transforme materialele de marketing si programele de formare in conformitate cu ISO 12931,” a concluzionat Lancaster.
Pentru informatii suplimentare, vizitati www.ihma.org.