Home > Stiri EXTERNE > Operator de transport maritim, certificat ISO 50001

Certificarea ISO 50001 pentru Arcadia Shipmanagement a fost realizata de DNV Grecia

24 august 2012. DNV i-a acordat recent certificarea ISO 50001 companiei elene de transport maritim Arcadia Shipmanagement Co Ltd (www.arcadiasm.gr). DNV a evaluat, de asemenea, si planurile de management al eficientei energiei navelor pregatite de Arcadia Shipmanagement Co Ltd pentru toate navele sale si emise in acord cu declaratiile de conformitate.

Deoarece operatorii comerciali maritimi din intreaga lume continua sa caute modalitati de a-si reduce impactul asupra mediului si costurile de functionare, ISO 50001 ofera un standard international voluntar care stipuleaza cerintele pentru elaborarea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al energiei. Standardul ISO le ofera companiilor o abordare sistematica pentru a-si imbunatati continuu performanta energetica, incluzand eficienta, uzul si consumul de energie.

Certificarea ISO 50001 este o metoda prin care operatorii de nave isi pot reduce impactul operatiunilor asupra mediului inconjurator, potrivit lui Nikolaos Boussounis, director regional DNV pentru Marea Mediterana, Marea Neagra si Marea Caspica.

Pe de alta parte, planurile de management al eficientei energiei navelor sunt obligatorii conform Organizatiei Maritime Internationale. Ele incorporeaza cele mai bune practici pentru functionarea eficienta a navelor cu combustibili, cum ar fi o mai buna gestionare a vitezei navei in timpul unei calatorii. Asemenea masuri de eficienta reduc in mod semnificativ consumul de carburanti si, in consecinta, emisiile de dioxid de carbon.

Arcadia Shipmanagement Co Ltd a mai obtinut anterior si alte certificari ale unor standarde recunoscute international in privinta calitatii, mediului, sanatatii si securitatii in munca, inclusiv ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 si Green Award. In momentul de fata, Arcadia se alatura unui grup elitist de companii din intreaga lume care si-au certificat sistemele si procesele in conformitate cu standardul ISO 50001:2011, demonstrand cele mai bune practici privind consumul si conservarea energiei la bordul flotei sale si in sediul companiei.

Arcadia este primul operator de transport maritim certificat de DNV Grecia conform standardului ISO 50001.

“ARCADIA recunoaste de mult timp valoarea si importanta unor sisteme solide de management. Implementarea standardului ISO 50001 ar trebui sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, costurile navelor legate de energie si alte tipuri de impact pe care le avem asupra mediului,” a spus Mattheou Dimitrios, directorul general al companiei Arcadia Shipmanagement Co Ltd. “Suntem incantati ca certificarea ISO 50001 recunoaste ca cele mai bune practici de folosire si de conservare a energiei sunt perfect integrate in flota de nave Arcadia.”

› Operator de transport maritim, certificat ISO 50001