Home > Stiri EXTERNE > Primul festival de film din lume certificat ISO 9001

Festivalul International de Film din Dubai devine primul festival din lume certificat ISO 9001:2008

7 august 2011. Festivalul International de Film din Dubai (DIFF) a fost certificat conform standardului ISO 9001: 2008, dupa cum a confirmat Registrul Lloyd de Asigurare a Calitatii (LRQA). Certificarea ISO, reprezentand un progres fata de certificarea anterioara a festivalului (ISO 9001: 2000 pentru managementul calitatii) care a fost valabila trei ani, transforma DIFF in singurul festival cunoscut din lume care sa fi urmarit si sa fi obtinut certificarea standardului de management al calitatii.

Recertificarea, conforma celor mai inalte linii directoare existente concepute Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), va garanta tuturor partilor interesate DIFF – inclusiv cinefililor, producatorilor, furnizorilor, sponsorilor, personalului si mass-mediei – o experienta adecvata celor mai inalte niveluri de satisfactie a clientilor in interactiunile lor cu activitatile propuse de festival. Aceasta recertificare iso este rezultatul unui exigent audit la fata locului si al unui riguros proces de verificare.

Abdulhamid Juma, presedintele DIFF, a declarat: “Certificarea ISO 9001 este urmarita rar, daca nu niciodata chiar, de festivalurile de film. Noi am facut acest pas suplimentar in mod voluntar pentru a asigura publicul ca procesele noastre adera la cele mai bune practici internationale si ca suntem angrenati in directia furnizarii celor mai bune rezultate atat pentru noi insine, cat si pentru partenerii si vizitatorii nostri. Resursele, timpul si energia pe care le investim in auditurile ISO anuale, acum si permanent in urmatorii trei ani, vor garanta ca functionam pe cat de eficient posibil.”

Brian Baxter, director de servicii la Registrul Lloyd de Asigurarea Calitatii, a spus la randul sau: “Este ceva unic pentru un eveniment cultural, cum este Festivalul International de Film din Dubai, sa se implice in obtinerea unei certificari ISO. Este in mod clar o masura de eficacitate interna si externa, care spune multe despre maniera in care festivalul isi pretuieste audienta, de la cumparatorii de bilete pana la celelalte parti interesate.”

Certificarea ISO 9001, un punct de sustinere pentru cele mai mari companii din lume, a fost pusa in relatie cu performata financiara superioara, cu mijloacele de comunicare interne si externe imbunatatite, cu reducerile de inventar si cu alte ameliorari in procesele de afaceri, ca si cu consolidarea relatiilor de afaceri cu alte companii si conglomerate de varf.

Evaluatorii de la LRQA au examinat toate aspectele privind managementul relatiilor festivalului cu clientii, personalul, operatiunile, relatiile cu furnizorii si procesele interne, de-a lungul a catorva luni, inainte de a aproba certificarea DIFF saptamana aceasta.

In prezent se fac inscrieri la editia a opta DIFF, care va avea loc pe 7-14 decembrie 2011. Producatorii si regizorii din lumea araba, Asia si Africa isi pot inscrie proiectele la adresa www.dubaifilmfest.com pana pe 31 august 2011.
sursa: www.albawaba.com

› Primul festival de film din lume certificat ISO 9001