Home > Stiri EXTERNE > Producator de otel din Asia certificat ISO 50001

POSCO devine primul producator de otel din Asia certificat ISO 50001 pentru energie

12 octombrie 2012. Compania multinationala productoare de otel POSCO a primit certificarea ISO 50001, un standard international pentru sistemul de management al energie, de la Lloyd`s Register Quality Assurance, un organism international de certificare. POSCO a devenit astfel primul producator de otel din Asia certificat ISO 50001 si al doilea pe plan mondial, dupa ThyssenKrupp din Europa.

Pe 9 octombrie, POSCO a organizat o ceremonie cu ocazia acordarii certificarii ISO 50001, la care au participat Sanggeun Yu, seful biroului LRQA Coreea, si Giwung Seong, seful echipei de planificare a programelor de energie si de mediu. In vederea obtinerii certificarii ISO 50001, compania a desemnat un grup operativ de management al energiei si a desfasurat cursuri de formare in etape pentru a-si incuraja principalii membri care lucreaza in domeniu sa invete cum sa corespunda criteriilor de certificare. De asemenea, pentru a reflecta opiniile specialistilor interni, POSCO a elaborat un ghid de utilizare a instrumentelor de masurare a energiei, si-a revizuit standardele de lucru si si-a dezvoltat un program de reducere a energiei pentru a-si pune la punct un sistem personalizat de management al energiei.

Noul program de reducere a energiei a fost extrem de apreciat datorita faptului ca permite realizarea cu usurinta a unor analize comparative prin utilizarea unui complex de resurse dedicate reducerii energiei, resurse a caror colectare a inceput in anul 2000.

ISO a publicat standardul privind sistemul de management al energiei in iunie 2011 ca raspuns la cererile tot mai frecvente ale publicului de a avea acces la informatiile referitoare la amprenta de carbon a companiilor; standardul vizeaza consolidarea managementului energiei tinand cont de cresterea costurilor asociate consumului de energie. ISO 50001 evalueaza nivelul de sistematizare a proceselor, de la stabilirea telurilor de consum energetic, incluzand cantitatea de energie utilizata pe tona de otel produsa, activitatile de reducere a energiei, monitorizarea si gestionarea masurilor luate in vederea certificarii si incercarile de imbunatatire continua a activitatilor de economisire a energiei.

Prin obtinerea certificarii standardului de management al energiei ISO 50001, care se adauga certificarilor anterioare ale standardelor de management al calitatii – ISO 9001 si de management al mediului – ISO 14001, POSCO detine premisele aplicarii unui sistem de management integrat, demonstrandu-si continuitatea in viitor.

Ca si in cazul sistemelor de management al calitatii si al mediului, POSCO va continua sa primeasca vizitele auditorilor pentru evaluari periodice ale sistemului de management al energiei si pentru constatarea conformitatii cu cerintele acestuia.

POSCO si-a propus sa reflecte proactiv recomandarile primite in urma acestor examinari si sa isi implementeze masuri de imbunatatire care vizeaza reducerea substantiala a costurilor datorata reducerii cantitatii de energie consumate pentru a-si stabiliza pozitia de companie ecologica. Pentru mai multe informatii, vizitati www.posco.com.

› Producator de otel din Asia certificat ISO 50001