Home > Stiri EXTERNE > Producator de ulei, certificat HACCP si FSSC 22000

GEF India primeste certificarile HACCP si FSSC 22000 pentru fabrica sa din Krishnapatnam

Bhubaneshwar, India. 30 noiembrie 2012. Gemini Edibles & Fats India Private Limited (GEF India), producatorul uleiului rafinat de floarea soarelui marca Freedom, a primit certificarile HACCP (vezi analiza riscurilor si a punctelor critice de control) si FSSC 22000 pentru fabrica sa din Krishnapatnam din statul Andhra Pradesh. Acestea recunosc conformitatea fabricii cu cele mai stricte norme de siguranta recunoscute international. Fabrica este prima si singura producatoare de ulei comestibil din statul indian Orissa care a primit aceasta dubla distinctie pentru procesele sale.

GEF India si-a creat o infrastructura si unitati de productie de ultima ora in fabrica sa din Krishnapatnam, respectand cele mai stricte standarde. GEF India si-a stabilit un sistem de control bine dezvoltat si un proces sistematic de documentare, care ajuta la mentinerea sigurantei fabricii.

Comentand evenimentul, dl Pradeep Chowdhry, directorul general Gemini Edibles & Fats India Private Limited, a spus:

“Suntem extrem de incantati ca am primit certificarile HACCP si FSSC 22000 pentru fabrica noastra din Krishnapatnam. Am facut investitii semnificative in ea si urmam cele mai stricte practici pentru a asigura calitatea si siguranta produselor noastre. Certificarile ne atesta angajamentul de a le oferi clientilor nostri cele mai bune produse, fabricate in conformitate cu standardele internationale de siguranta alimentara.”

Cu acelasi prilej, dl P Chandra Shekhara Reddy, vicepresedintele departamentului de vanzari si marketing al Gemini Edibles & Fats India Private Limited, a declarat:

“Certificarile HACCP si FSSC 22000 primite de fabrica noastra din Krishnapatnam sunt o garantie ca marca noastra de ulei rafinat de floarea soarelui Freedom a fost produsa urmand normele internationale de siguranta a alimentelor. Suntem extrem de fericiti ca am primit aceasta distinctie. Respectam standardele de siguranta alimentara si ne asiguram ca am creat un mediu de lucru sigur pentru personalul nostru si ca le oferim produse de talie mondiala clientilor nostri.”

Certificarea HACCP a fost emisa de National Board of Experts HACCP, Olanda. HACCP reprezinta un proces de identificare si analiza a etapelor critice din linia de productie unde sunt implementate masuri de control astfel incat produsele care nu corespund standardului sa fie oprite si numai produsele standard sa ajunga la consumatori.

FSSC 22000 (certificarea sistemului de siguranta alimentara) este o schema de certificare care se bazeaza pe standardul international existent ISO 22000 si pe specificatiile tehnice ISO/TS 22002-1 si ISO/TS 22003. Implementarea acestui sistem garanteaza ca produsele sunt pregatite in conditii controlate si sigure, respectand toate normele de siguranta alimentara. FSSC 22000 vizeaza in special sectorul productiei de alimente, fiind aprobat de GFSI (Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentelor). Pentru mai multe informatii, vizitati www.gefindia.com.

› Producator de ulei, certificat HACCP si FSSC 22000