Home > Stiri EXTERNE > Secretariatul central ISO obtine certificarile ISO 9001 si ISO 14001

Secretariatul central ISO din Geneva, Elvetia, care coordoneaza reteaua proprie a institutelor nationale de standardizare din cadrul a 160 de tari, a fost re-certificat recent pentru standardul ISO 9001 (managementul calitatii) si a obtinut pentru prima oara certificarea ISO 14001 (managementul mediului).

Certificatele au fost prezentate pe data de 14 aprilie secretarului general ISO, dl. Rob Steele, care comenteaza: “Certificarea nu este o cerinta a ISO 9001 sau ISO 14001, dar tinand cont de cele peste un milion de organizatii din intreaga lume certificate la unul sau ambele standarde de mai sus, secretariatul central a avut obligatia de onoare de a folosi propriul „medicament”.

Sunt mandru de modul in care cei 160 de angajati proprii au raspuns la provocare.

“In acelasi timp, cel mai important lucru nu este certificatul de pe perete, ci angajamentul nostru cu privire la imbunatatirea continua a serviciilor pentru clientii nostri si pentru toate partile interesate.”

Secretariatul central ISO reprezinta partea centrala a unui sistem incluzand 159 institute nationale de standardizare si aproape 3 300 de organisme tehnice, responsabile pentru un portofoliu curent de mai mult de 18 600 standarde internationale pentru mediul de afaceri, guvern si societate.

Activitatile sale includ coordonarea sistemului de dezvoltare de standarde, redactarea finala si publicarea standardelor ISO, distribuirea si promovarea lor, impreuna cu o gama de servicii, cum ar fi formarea membrilor nationali ISO.

Ambele certificari acopera domeniul de activitate al secretariatului central, incluzand activitatea de publicare si alte servcii.

Secretariatul central a obtinut pentru prima oara certificarea ISO 9002 in mai 1996, de atunci migrand catre ISO 9001.

Reducerea impactului asupra mediului prin implementarea unui sistem ISO 14001 se materializeaza prin diminuarea consumului de hartie si de energie.

Un obiectiv major este acela de a reduce amprenta de carbon cu 4% in perioada 2009-2014. (sursa: ISO)

› Secretariatul central ISO obtine certificarile ISO 9001 si ISO 14001