Home > Stiri EXTERNE > UNB obtine certificare ISO pentru un sistem de management integrat

Union National Bank isi continua drumul spre excelenta obtinand certificarea ISO pentru un sistem de management integrat

Union National Bank (UNB) a devenit prima banca din lume certificata de grupul Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) Ltd. pentru sistemul de management integrat (IMS) cuprinzand trei standarde, ISO 9001 (calitate), ISO 14001 (mediu) and OHSAS 18001 (securitatea muncii).

Domeniile certificarii ISO includ asigurarea unui pachet complet de produse si servicii bancare prin intermediul unui management pentru corporatii, comert cu amanuntul, international, trezorerii si investitii, domeniul bancar privat, ca si asigurarea de sprijin printr-o retea de centre bancare si canale de distributie alternative pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Certificatul ISO pentru acest sistem de management integrat calitate-mediu-sanatate si securitate la locul de munca- i-a fost inmanat membrului consiliului administrativ al UNB, H.E. Ahmed Saeed Al Badi, de catre dl Mohammad Nasr Abdeen, sef al consiliului de administratie al UNB in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul central UNB.

Cu aceasta ocazie, dl Abdeen a comentat:

“Este cu adevarat un mare prilej de mandrie faptul ca UNB a obtinut certificarea IMS intr-un timp record de noua luni. Doresc sa mentionez, de asemenea, ca aceasta certificare a fost obtinuta prin eforturile resurselor noastre interne, fara a apela la ajutorul unor consultanti externi.”

Dl Abdeen a adaugat ca certificarea SMI demonstreaza angajamentul UNB catre mediu si oameni si ca, personal, isi va concentra eforturile spre a-si indeplini scopurile declarate, acelea de a fi un angajator preferat ca si un cetean responsabil.

Dl Abdeen a conchis multumind consiliului de administratie al bancii pentru calauzire si clientilor pentru sprijin si bunavointa, ca si tuturor membrilor personalului pentru dedicarea si munca grea depusa, fara de care aceste onoruri nu ar fi fost posibile.

Cu aceasta ocazie, dl Basem Obaid, manager zonal la LRQA pentru Orientul Mijlociu si Africa, a comentat: “Am fost asociati cu Union National Bank din 2001 cand banca a obtinut certificarea ISO 9001. Este incurajator sa notam ca UNB si-a extins consistent orizonturile excelentei in afaceri si este o placere pentru mine sa le prezint certificatele EMS si OHSAS 18001, care acopera zone importante referitoare la siguranta mediului si a sanatatii, domenii in care UNB a devenit prima banca comerciala din lume recunoscuta de LRQA.”

Procesul de certificare ISO a acestor sisteme de management al calitatii a inceput prin constientizarea la nivel larg a angajatilor companiei si a atras dupa sine alcatuirea unui registru de risc al bancii care continea aspectele legate de mediu si riscurile de sanatate si siguranta, ca si reglarea lor.

Sistemele de management ale mediului ISO 14001 pun accent pe importanta pastrarii resurselor naturale prin conservare si reciclare, administrarea eficienta a deseurilor, inclusiv cele electrice si electronice, promovarea de initiative ecologice ca de pilda economisirea hartiei, exploatarea apei si energiei si automatizarea proceselor.

Sistemele de management ale sanatatii si sigurantei profesionale OHSAS 18001 promoveaza un mediu de lucru sigur pentru toate partile interesate, reducand la minim accidentele si ranirile. Personalul calificat in acordarea primului ajutor si a stingerii incendiilor sprijina asigurarea sigurantei mediului de lucru prin raspunsuri standardizate la situatiile de urgenta, in timp ce initiative ca mobila ergonomica, pozitii de lucru adecvate si mai putine radiatii de la monitoarele LCD promoveaza un mediu de lucru sanatos.

UNB a fost adusa in prim plan in regiune ca fiind prima banca de marimea sa care sa indeplineasca standardele ISO 9001. Banca a mai primit si alte cateva premii de prestigiu, ca Sheikh Khalifa Excellence Award (Gold), Dubai Quality Award, Mohammad Bin Rashid Al Maktoum Business Award. Recent, seful consiliului de administratie al UNB a fost recunoscut ca omul anului de catre CEO Orientul Mijlociu. UNB a mai fost recunoscuta ca fiind banca anului 2010 de catre Arabian Business Achievement Awards si i s-a conferit rangul de Superbrand pentru 2011. sursa: www.ameinfo.com

› UNB obtine certificare ISO pentru un sistem de management integrat