Home > Stiri INTERNE > SCJU Târgu-Mureş reevaluat ISO 9001

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş se află în proces de recertificare ISO 9001

O echipă a unui cunoscut organims de certificare ISO se află în această săptămână la unitatea sanitară pentru această evaluare. Spitalul are certificare ISO pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, Laboratorul Central de Analize Medicale, Departamentul de Resurse Umane şi Departamentul Tehnic-Administrativ.

„Conducerea spitalului a decis extinderea numărului de secţii pentru care dorim certificare şi anume Chirurgie 1 şi Chirurgie 2, Neurochirurgie, Transfuzie, ORL, Anatomie patologică. Scopul este ca până la un anumit moment tot spitalul să fie certificat ISO, astfel încât să existe proceduri de lucru pe absolut fiecare secţie în parte”, a declarat Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu-Mureş.

Acest gen de certificare pentru managementul calitatii implică o creştere a atenţiei acordate pacienţilor, promovarea motivaţiei personalului medical şi reducerea riscurilor de securitate ocupaţională şi îmbunătăţirea răspunsului la situaţii de urgenţă. Atestă lfelul în care sunt primiţi, trataţi şi urmăriţi bolnavii, modul de organizare a serviciilor în spital.

„Înseamnă o îmbunătăţire a actului medical, nişte proceduri de lucru după standarde de calitate şi cu siguranţă se va râsfrânge într-un confort al actului medical.Vorbim de trasabilitatea documentelor, de protocoale, eficienţă. Circuitele sunt îmbunătăţite să nu existe acel timp mort”, a explicat Cosma. (dupa un comunicat de presa “Mures Zi de Zi”)

› SCJU Târgu-Mureş reevaluat ISO 9001