Home > Stiri EXTERNE > CA Group obtine acreditarea ISO 14001

2 februarie 2011. CA Group a anuntat astazi ca a obtinut acreditarea ISO 14001 pentru proiectarea, fabricarea, furnizarea si instalarea sistemelor sale de invelire si de acoperire metalica si a componentelor asociate.

Acreditarea ISO 14001 primita de la BSI (Institutul Britanic de Standardizare), reprezentand standardul pentru sistemele de management al mediului, demonstreaza angajamentul companiei fata de reducerea amprentei sale asupra mediului si micsorarea cantitatii de poluare si de deseuri produse ca rezultat al proceselor sale de productie si de instalare. Ea mai serveste si pentru a ilustra angajamentul neintrerupt luat de CA Group fata de furnizarea unor produse de inalta calitate, inovatoare si eficiente din punct de vedere energetic.

Peter Donohue, directorul departamentului de sanatate, siguranta si mediu din cadrul CA Group, a explicat: “Lucrand in parteneriat cu clientii nostri si cu intreg lantul de aprovizionare, ne dedicam pe deplin incorporarii unor caracteristici de economisire a energiei, acolo unde este posibil, in procesele de fabricare si de instalare, ca si reducerii amprentei de carbon in proiectarea si fabricarea produselor noastre.”

“Ne straduim continuu sa reducem utilizarea energiei in toate operatiunile noastre, asa cum am demonstrat de curand prin instalarea a unei Varmatic Lightmaster (o unitate de optimizare a voltajului) in unitatea noastra de productie. Aceasta unitate controleaza in mod automat iluminatul de la locul de munca, ceea ce are ca rezultat o reducere monitorizata a energiei de 34000 kWh/an, egala cu 14,6 tone de CO2,” a declarat Donohue.

“Doua colectoare solare separate SolarWall® instalate aici ne-au redus consumul de gaz cu pana la 62%, ajutandu-ne sa economisim inca 600000 kWh sau 110.4 tone de CO2 anual. In plus, am reusit sa dovedim an de an o reducere semnificativa a cantitatii de deseuri trimise la gropile de gunoi ecologice.”

Procesele cotidiene ale companiei sunt monitorizate continuu de personal intern special instruit in aceasta directie, nu numai pentru a indeplini cerintele legale, ci si datorita angajamentului companiei de a adopta o abordare sustenabila a modului in care functioneaza.

Donohue a concluzionat: “Sustenabilitatea este o practica esentiala in afaceri in economia mondiala din ziua de azi. Obiectivul nostru este de a fi lideri in ceea ce priveste sustenabilitatea practica si responsabilitatea fata de mediu in sectorul noastru de piata.”

Pe langa acreditarea ISO 14001, CA Group mai detine si certificatul ISO 9001 pentru managementul calitatii emis de BSI pentru sistemul sau de management al calitatii. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.cagroupltd.co.uk.

› CA Group obtine acreditarea ISO 14001