Home > Stiri EXTERNE > Certificare integrata ISO 14001 la Toshiba

Divizia Semiconductoare si dispozitive de stocare din cadrul corporatiei Toshiba obtine certificarea integrata ISO 14001

Corporatia Toshiba a anuntat ca divizia de semiconductoare si dispozitive de stocare a obtinut certificarea integrata ISO 14001 pentru toate bazele operative la nivel mondial, la sfarsitul lunii octombrie 2012.

Divizia de semiconductoare Toshiba a sustinut certificarea integrata ISO 14001 inca din anul fiscal 2007. O data cu integrarea diviziilor de semiconductoare si a dispozitivelor de stocare in iulie 2011, s-a sustinut certificarea pentru toate domeniile in care activeaza compania.

In trecut certificarea ISO 14001 avea o acoperire locala, pentru punctele de lucru si prezenta. Acesta situatie a dus doar la o optimizare partiala a activitatilor de mediu, sugerand o miscare catre o abordare integralista pentru a se asigura standardele si tintele comune.

Cu noua certificare ISO 14001, divizia Semiconductoare si dispozitive de stocare va promova un sistem de management al mediului la nivelul tuturor activitatilor operationale si procesuale, incluzand astfel productia, dezvoltarea si vanzarile, in vederea realizarii urmatoarelor obiective:

– Crearea unui sistem care sa permita constientizarea la nivelul intregii structuri de conducere la varf a problematicii si filosofiei legate de managementul mediului

– Alocarea optima a resurselor manageriale in vederea conservarii mediului
obiectivelor specifice, pe baza individuala, cum ar fi emisiile de gaze cu efect de sera sau cantitatea de deseuri de reciclat

– Crearea unei retele globale, interactive, cu privire la informatii legate de impactul asupra mediului

Ultimii ani au cunoscut la nivel global introducerea unor varii reglementari juridice asupra problematicii de mediu, cum ar fi reglementarile EU’S REACH sau directiva RoHS, care au constituit modele pentru reglementari similare in diverse regiuni si tari.

Prin intarirea sistemului de management al mediului, divizia Semiconductoare si dispozitive de stocare va potenta reteaua care sprijina conformitatea fata de legislatia complexa si in continua evolutie din domeniu, prin colectarea si dstribuirea de informatii.

Reteaua va permite companiei, de asemenea, sa inteleaga activitatile legate de mediu realizate la fiecare punct de prezenta si sa transfere cele mai bune practici si activitati catre alte puncte de lucru, tinand cont de caracteristicile si reglemantarile regionale, astfel dezvoltandu-se un management ambiental complex, global, care sustine cerintele societatii.

Divizia Semiconductoare si dispozitive de stocare din cadrul corporatiei Toshiba va continua sa promveze constientizarea asupra problematicii de mediu precum si o serie de actiuni care sa contribuie la bunastarea societatii prin dezvoltarea si furnizarea de produse care iau in considerare impactul asupra mediului. (marketwatch.com)

› Certificare integrata ISO 14001 la Toshiba