Home > Stiri EXTERNE > Comisie de exploatarea padurilor certificata ISO 14001

Prima comisie de exploatare a padurilor care obtine certificare ISO 14001 (management de mediu)

27 iunie 2011. Comisia Forestiera ar putea deveni primul serviciu silvic public din lume care sa fi castigat certificarea ISO 14001 pentru sistemul sau de management al mediului.
Incepand cu anul 1999, managementul forestier al Comisiei a fost certificat in mod independent ca indeplinind cerintele standardelor UK Woodland Assurance Standard (UKWAS).

Mai recent, Comisia si-a dezvoltat un sistem de management al mediului care sa vina in completarea programului sau de certificare forestiera, iar Pam Warhurst, sefa Comisiei Forestiere, a declarat:
“Aceasta combinatie dintre certificarea managementului forestier si certificarea ISO 14001 inseamna pentru noi ca putem afirma cu incredere ca toate operatiunile afacerii noastre sunt efectuate pe baze rezistente. Acest lucru reprezinta o reusita foarte importanta pentru Comisie si, sunt foarte mandra sa o declar, o alta premiera mondiala.”

“Avem acum programe noi de monitorizare a folosirii energiei, a transportului si a gestionarii deseurilor; si ne sporim eforturile de a reduce aceste deseuri prin introducerea schemelor de reciclare si de refolosire. Nu a fost deloc o sarcina usoara, insa daca nici serviciul silvic guvernamental nu este pe cat de ecologist posibil, atunci este ceva gresit.”

Registrul Lloyd de Asigurare a Calitatii (LRQA) a fost acel organism de certificare ISO insarcinat cu evaluarea sistemului de management al mediului, acesta din urma fiind certificat ca fiind in conformitate cu cerintele standardului international.

LRQA a certificat, in acelasi timp, faptul ca cele trei unitati principale ale Comisiei Forestiere sunt in deplina conformitate. Continuandu-si eforturile, Comisia a mai obtinut si certificarea pentru toate birourile si atelierele sale din Scotia, urmand ca pana la mijlocul anului 2012 sa obtina conformitatea la standard de-a lungul Angliei si Tarii Galilor. sursa: www.hortweek.com

› Comisie de exploatarea padurilor certificata ISO 14001