Home > Stiri EXTERNE > Firma de catering industrial obtine certificare HACCP

Al Naba Catering castiga ravnita acreditare HACCP pentru siguranta alimentara

15 octombrie 2012. Consolidandu-si acreditarile de companie care se bazeaza pe standarde, Al Naba Supplies & Catering Services LLC (ANSCS) a fost certificata ca fiind in conformitate cu principiile HACCP, indeplinind astfel cerintele unui punct de referinta mondial care ii atesta reputatia de furnizor de servicii de talie mondiala de catering industrial.

Certificarea HACCP atesta angajamentul ferm asumat de ANSCS in privinta sigurantei si igienei alimentelor in acord cu o serie de standarde stricte, acceptate pe plan international. Reprezentand un acronim pentru Hazard Analysis and Critical Control Point (analiza riscurilor si a punctelor critice de control), HACCP este cel mai cunoscut standard pentru gestionarea sigurantei alimentelor, fiind extrem de apreciat de orice organizatie care este implicata in mod direct sau indirect in serviciile alimentare sau in lantul alimentar.

Pentru ANSCS, care face parte din grupul diversificat de companii Al Naba, aceasta prestigioasa certificare reprezinta un mare pas inainte in eforturile companiei de a se plasa pe una din primele pozitii in cateringul industrial si furnizarea de echipamente din Oman. Adaugandu-i-se la fel de ravnitei certificari ISO 9001:2008 pentru managementul calitatii, pe care compania a obtinut-o in anul 2008, aceasta ultima recunoastere scoate in evidenta angajamentul pe termen lung pe care ANSCS si l-a asumat in privinta celor mai bune practici din domeniu.

“Pentru clienti, aceasta certificare reprezinta o asigurare referitoare la faptul ca acordam prioritate sigurantei alimentelor si practicilor de igiena conform standardelor internationale. Ne-am implementat masuri de verificare stricte in fiecare etapa a prelucrarii alimentelor si a furnizarii de servicii, astfel incat consumatorii sa primeasca produsele de calitate pe care au ajuns sa le astepte din partea marcii Al Naba,”

a declarat Amresh Singh, seful diviziei Al Naba Supplies & Catering Service LLC.

In incercarea de a adopta standardul HACCP, ANSCS a apelat la serviciile specializate oferite de sucursala germana a TÜV SÜD, un furnizor de servicii de testare, inspectie si certificare recunoscut la nivel mondial. Timp de cateva luni, organismul de certificare ISO a realizat analize complete ale sistemelor si procedurilor de manipulare a alimentelor utilizate in companie in sediul sau central din Ghala. Aceste demersuri au dus la auditarea cuprinzatoare a standardelor si specificatiilor acoperind toate aspectele lantului alimentar, incluzand manipularea, transportul, depozitarea, prepararea si prelucrarea alimentelor, ca si gestionarea si eliminarea resturilor.

In acelasi timp, angajatii au fost instruiti conform unui program strict de conformitate cu standardul, care a pus accentul pe importanta consecventei in aderarea la protocoalele referitoare la siguranta si igiena alimentelor, ca si pe o abordare proactiva a prevenirii neconformitatilor. Personalul care a jucat un rol cheie in certificare, cum ar fi responsabilii de controlul calitatii, directorii de operatiuni si supraveghetorii in productie, au primit ordinul de a se asigura ca operatiunile externe sunt si ele in stricta conformitate cu standardul HACCP.

“Intr-o industrie care pune mare pret pe standardele serviciilor alimentare, aceasta certificare de conformitate cu HACCP este o dovada a angajamentului nostru fara compromisuri fata de calitate si de igiena. Si mai important, aceasta certificare este o prelungire logica a strategiei ANSCS de a deveni firma de catering industrial preferata din Sultanatul Oman,” a adaugat Amresh Singh.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.alnabacatering.com.

› Firma de catering industrial obtine certificare HACCP