Home > Stiri EXTERNE > Implementare ISO 14001 pentru Wijeya Newspapers

Wijeya Newspapers este aleasa sa participe la programul de implementare ISO 14001 pentru managementul mediului

20 iulie 2011. Wijeya Newspapers Ltd este una dintre primele cinci organizatii alese de National Cleaner Production Centre (NCPC) din Sri Lanka pentru a participa la programul de implementare al standardului ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului. NCPS, sub patronajul Ministerului Industriilor si Comertului, a initiat acest proiect pentru a ajuta companiile sa obtina prestigioasa certificare ISO 14001, oferindu-le asistenta tehnica in anul 2011.

Printre celelalte companii din program se numara Sierra Cables PLC, Keells Food Products PLC, Sierra Readymix Ltd, Brandix Essentials si Brandix Textiles. Lansarea proiectului a inceput odata cu semnarea unui memorandum de intelegere intre NCPC si cele cinci organizatii beneficiare.

NCPC a mai oferit un program de formare in consultanta destinat sistemului de management al mediului conform ISO 14001 in octombrie 2010, in cadrul caruia 35 de consultanti au fost instruiti in vederea efectuarii de activitati specifice destinate unor anume companii.

Rostind un mesaj din partea Ministerului Industriilor si Comertului, secretarul Rishad Bathiudeen a scos in evidenta importanta curentului ecologist in lumina concurentei internationale: “ Este imperativ ca Sri Lanka sa isi extinda exportul cu ajutorul standardelor internationale – standarde ca, de exemplu, ISO.

Tendinta ecologica este una dintre cele trei mari provocari pe care sectorul nostru exportator este pregatit sa le accepte. A fi verde a devenit ceva nu numai la moda, ci chiar si profitabil,” a spus el.

In cadrul discursului, ministerul a mai anuntat si un program de asistenta gratuita in consultanta ISO 14001 pentru sectorul privat. “Ministerul Industriilor si Comertului s-a hotarat sa sprijine zece firme care sa devina certificate ISO 14001 in 2011. Odata ce am ales firmele participante, ele vor primi consultanta directa ISO in valoare totala de sase milioane de rupii srilankeze. Ministerul intentioneaza sa ajute si la dezvoltarea noilor industrii din regiunile de nord si de est,” s-a mai precizat in discurs.

Organizatia Internationala pentru Standardizare este cel mai mare dezvoltator de standarde specifice din lume. Standardul ISO 14001 defineste cerintele necesare implementarii unui sistem de management al mediului in cadrul unei organizatii, indiferent de marimea sa si de domeniul sau de activitate.

Vizitati site-ul Wijeya Newspapers, http://www.wijeya.lk, pentru mai multe amanunte despre compania participanta la programul ISO 14001.

› Implementare ISO 14001 pentru Wijeya Newspapers