Home > Stiri EXTERNE > Producatorii de alimente isi implementeaza HACCP

CFI si Ministerul Finantelor din Austria ajuta companiile din Armenia sa isi imbunatateasca practicile de siguranta alimentara si caracterul competitiv cu HACCP

18 mai 2012. Comisia Financiara Internationala (CFI), unul dintre membrii Grupului Bancii Mondiale, in parteneriat cu Ministerul Finantelor din Austria, lanseaza un proiect de consultanta pentru a-i ajuta pe producatorii armeni de alimente sa isi imbunatateasca practicile de siguranta alimentara implementand sistemul HACCP, si sa isi creasca astfel caracterul competitiv, vanzarile si exporturile.

Proiectul CFI de Imbunatatire a Sigurantei Alimentare in Armenia va avea ca punct de plecare expertiza globala si regionala a CFI pentru a-i ajuta pe producatorii armeni de alimente sa adopte cele mai bune practici internationale privind siguranta alimentelor. Proiectul va consta in seminarii si va oferi consultanta aprofundata acordata firmelor selectionate pentru a le ajuta pe acestea sa isi implementeze HACCP (analiza riscurilor si a punctelor critice de control), un standard recunoscut la nivel mondial, care sta la baza celor mai multe scheme internationale de certificare a sigurantei alimentare (ISO 22000, FSSC 22000 etc.).

Thomas Lubeck, directorul regional CFI pentru Caucazul de Sud, a declarat:

“Avem multe povesti de succes in aceasta regiune, care arata cum o siguranta imbunatatita a alimentelor creeaza oportunitati pentru producatorii de alimente, carora le inlesneste accesul pe noi piete. Lucrarile noastre din Armenia fac parte din eforturile noastre regionale de a sprijini activitatea economica agricola, care reprezinta unul dintre cele mai importante sectoare de locuri de munca din regiune.”

Proiectul CFI de Imbunatatire a Sigurantei Alimentare in Armenia beneficiaza de sprijin din fondurile Ministerului de Finante din Austria. HACCP este cel mai raspandit si cel mai eficient sistem international care identifica, evalueaza si controleaza riscurile semnificative asociate sigurantei alimentare.

Deoarece Armenia a devenit membra CFI in 1995, CFI a investit 202 milioane de dolari in 35 de proiecte in mai multe domenii – pietele financiare, productia si exploatarea miniera. CFI mai ofera servicii de consultanta si prin intermediul unor proiecte care se axeaza pe imbunatatirea practicilor de siguranta alimentara, a sectorului financiar, a sistemelor de energie regenerabila si pe simplificarea reglementarilor. (dupa o stire www.armradio.am)

› Producatorii de alimente isi implementeaza HACCP